Topmenu

8 kampioenen ijs-maken

Wat gebeurt er als je 8 kampioenen ijs-maken bij elkaar zet?  (en ze hun gang  laat gaan in de ijskeuken)

Op 28 februari organiseert Roberto Gelato op de eerste ijsjesdag van 2020 ‘the Good Gelato’. Een dag waarop de complete omzet als gift wordt weggegeven aan een goed doel. Dit jaar staat het St. Antonius Onderzoeksfonds, met onderzoek naar longfibrose, centraal. Een bijzondere dag zo belooft het…. met wereldkampioenen. Kom allen ijs eten!

Iedere ijsmaker droomt er van eens in zijn leven de Coppa d’Oro te winnen. Deze wedstrijd staat voor ons gelijk aan de  olympische spelen of beter, de wereldkampioenschappen. in de winter van 2018/2019 kwam deze droom voor Roberto uit, hij maakte volgens de jury het lekkerste vanille-ijs.

Afgelopen winter nam Barbara Bettera het stokje van Roberto over, zij won goud met haar hazelnoot-ijs. Ik heb die dag heel veel hazelnootijs geproefd en kan je bevestigen, haar ijs is inderdaad goddelijk. Maar ik proefde ook het ijs van de andere finalisten en ook dat was écht fan-tas-tisch. Al dat lekkere ijs laten we jullie natuurlijk graag proeven. Daarom hebben we de nummers 1, 2 en 3 van de Coppa d’Oro 2020, dus de 3 beste ijsbereiders van de wereld, gevraagd op 28 februari bij ons ijs te komen maken. Voor jullie.

En omdat er nooit genoeg lekker ijs is, komen er die dag ook een aantal voormalig winnaars van de Coppa d’Oro. In totaal zullen 8 ijsmeesters hun lievelings-ijssmaak maken. Extra bijzonder is misschien wel Giovanna Musumeci, de koningin van de granita. Zij gaat haar lekkernijen met een antieke ijsmachine maken die ze middenin de ijssalon zet.

Het komt niet vaak voor dat er zoveel kampioenen in dezelfde ijskeuken staan, zonder een wedstrijdelement. We hebben hiermee misschien zelfs wel een wereldprimeur. Op de 28e zullen ze sámen ijs maken en ik weet nu al dat ik die dag mijn recordaantal ijsjes ga eten.

En omdat het 28 februari The Good Gelato is, gaat de complete omzet van die dag naar het St Antonius Onderzoeksfonds. Zij zullen het gebruiken als bijdrage aan het onderzoek naar een medicijn tegen longfibrose. Voor meer informatie kijk op de site van Roberto Gelato

Het aftellen kan beginnen!