Topmenu

LTC Vleuten de Meern zet Onderzoeksfonds in het zonnetje!

LTC Vleuten de Meern zet Onderzoeksfonds in het zonnetje!

 LTC Vleuten de Meern is een enthousiaste tennis club met ongeveer 1400 leden, 14 banen en een mooi tennispark. Enkele maanden geleden werd ik benaderd door Trudy Wiersma-Schmidt van de Clubkampioenschappen commissie, of het St. Antonius Onderzoeksfonds als goed doel aan het toernooi gekoppeld mocht worden. Natuurlijk! Met de locatie St. Antonius Utrecht bijna in de achtertuin van de tennisvereniging is de herkenbaarheid voor velen groot.

Wat een toernooi heeft LTC Vleuten de Meern ervan gemaakt. Einde middag op zondag 3 september was het nog een drukte van belang. Het terras vol en het zonnetje nog volop schijnend. Het volledige park versierd in het thema van dit jaar ‘Ciao Tutti, Italië’. 900 uur tennis van niveau 9 tot 2, 360 inschrijvingen vanuit hun senioren over de categorieën enkel, dubbel en gemengd dubbel en een direct voelbare positieve sportieve sfeer. Op de finaledag was ik uitgenodigd om de gift die gedurende het toernooi bijeen was verzameld in ontvangst te nemen en een klein woordje vanuit het Onderzoeksfonds te zeggen. Er is die week €805,- opgehaald voor onderzoek! Een prachtig bedrag dat einde dit jaar zal worden toegekend aan een van onze onderzoekers.

Dankzij initiatieven zoals deze is het St. Antonius Onderzoeksfonds elk jaar weer in staat onderzoeken te financieren die anders op de lange baan geschoven zouden worden. Niet door de kwaliteit van het onderzoek of de beschikbare tijd van de onderzoeker, maar simpel door het gebrek aan financiering. Evenementen zoals dit toernooi geeft het Onderzoeksfonds de kans een breder publiek aan te spreken en dragen direct bij aan de totaal uit te keren bedrag einde van elk jaar. De onderzoeken die we op deze manier kunnen financieren zijn ziekenhuis breed qua expertise.

Namens het St. Antonius Onderzoeksfonds dank ik LTC Vleuten de Meern voor hun enthousiasme naar ons fonds en gift waarmee wij onderzoek kunnen financieren!

 

Michiel van de Riet

Directeur St. Antonius Onderzoeksfonds