Topmenu

Urologie bijeenkomst 28 september

Het belang van urologisch onderzoek!

Het Onderzoeksfonds en de Urologie afdeling van het St. Antonius Ziekenhuis organiseren in de ‘week van de urologie’ een avond waarin de laatste ontwikkelingen op urologisch onderzoek centraal zullen staan. We organiseren dit voor al onze vrienden van het St. Antonius Onderzoeksfonds, om te laten zien en te delen wat er met uw giften gebeurt. Maak wetenschappelijk onderzoek en innovatie bereikbaar en begrijpbaar!

Samenwerking

Op 28 september laten de urologen in samenwerking met het Onderzoeksfonds zien welke ontwikkelingen gaande zijn binnen de Urologie. Twee grote onderzoeken die binnen en buiten het St. Antonius ziekenhuis lopen worden hierin centraal gezet. Dit zijn de FUTURE-trial en de PEPPER-trial.
Het doel van de FUTURE-trial is het beoordelen van de rol van MRI bij het opsporen van prostaatcarcinomen bij mannen met klinische verdenking op prostaatkanker.Het doel van de PEPPER-trial is onderzoek naar nieuw technieken om uitzaaiingen van prostaatkanker te ontdekken, bij een specifieke vorm van prostaatkanker met veel risico op uitzaaiingen. Het gaat hierbij om een scan van lymfeklieren en het skelet. Gepresenteerd door de kartrekkers van deze onderzoeken zelf, heeft u de mogelijkheid uit eerste hand te horen waar deze zorg heen gaat.
Schrijf u nu in voor donderdag 28 september via bijgaande link. U wordt tussen 17:00 en 17:15 verwacht in het St. Antonius Ziekenhuis te Nieuwegein. De bijeenkomst zal tot 19.15 duren. Tussentijds zal er een kleine versnapering beschikbaar zijn. Wij hopen u in september te mogen verwelkomen!