Topmenu

Delen van kennis en emotie

Inspirerend en soms confronterend

Op 9 en 10 april lieten in totaal 12 onderzoekers die vorig jaar van het Onderzoeksfonds een financiële bijdrage ontvingen voor hun onderzoek zien waar zij precies onderzoek naar doen en wat het voor patiënten in de praktijk kan betekenen. Een unieke mogelijkheid weggelegd voor onze Vrienden om direct met de onderzoekers die ze steunen in contact te komen. Op deze manier horen ze uit eerste hand hoe de voortgang verloopt, wat de verwachtingen zijn en wat dit voor onze patiëntenzorg betekent.

De korte presentaties gaan over uiteenlopende onderwerpen, met natuurlijk de mogelijkheid vragen te stellen. Voor de Vrienden is het soms herkenbaar vanuit eigen ervaring en andere malen  informatief en zelfs inspirerend. Onderwerpen als borstkanker behandeling, vroegtijdige prostaatkanker screening en familieparticipatie bij oudere patiënten raakt velen en zorgde voor een levendige dialoog. Het delen van enkele eigen ervaringen van de Vrienden werd met een warm applaus gesteund. We danken u alle hartelijk voor uw aanwezigheid op een van beide avonden!

U kunt het programma van 9 april  en het programma van 10 april bekijken. Meer informatie over de gepresenteerde onderzoeken kunt u onder onderzoeken op onze site nalezen.

Komt u de volgende keer ook kijken? Houd onze evenementenpagina in de gaten! Als Vriend ontvangt u daarnaast ruim op tijd een uitnodiging voor onze evenementen. Wij ontmoeten u graag!