Topmenu

Jaarlijkse vriendendagen voelen als een feestje

Het voelt als een feestje!

Op 19 en 20 juni lieten in totaal 12 onderzoekers die vorig jaar van het Onderzoeksfonds een financiële bijdrage ontvingen voor hun onderzoek zien waar zij precies onderzoek naar doen en wat het voor patiënten in de praktijk kan betekenen. Een unieke mogelijkheid weggelegd voor onze Vrienden om direct met de onderzoekers die ze steunen in contact te komen. Op deze manier horen ze uit eerste hand hoe de voortgang verloopt, wat de verwachtingen zijn en wat dit voor onze patiëntenzorg betekent.

We vroegen een aantal Vrienden waarom ze onderzoek willen steunen. Hierbij een greep uit de reacties:

,,Ik ben Andrew de Groen en ben sinds een paar jaar donateur van het Onderzoeksfonds. Ik ben hier zelf onder andere patiënt geweest op de afdeling Cardiologie en op de Longafdeling. Ik ben uitermate tevreden over dit ziekenhuis en ik vind eigenlijk ook dat er wat meer support mag zijn voor de onderzoeken die hier gedaan worden. Vandaag wil ik graag meer horen over wat er gebeurt met het gedoneerde geld. Ik weet het in grote lijnen, maar wil graag wat meer details horen en zien.”

,,Mijn naam is Anette Geurts-Opdam en ben samen met mijn man Tom Geurts nu ongeveer 1,5 jaar donateur. Wij zijn hier allebei patiënt en ik heb zelf jarenlang in het AMC gewerkt en ben zeer geïnteresseerd in onderzoek. Wij steunen het St. Antonius Onderzoeksfonds, omdat ik vanuit mijn werk heel goed weet dat de eerste geldstroom en de gelden van het ministerie volkomen ontoereikend zijn om onderzoek te doen. Ik vind dit ziekenhuis zeer plezierig. Het is zeer patiëntgericht, iedereen is even vriendelijk en als er problemen zijn wordt er zo snel mogelijk een oplossing gezocht. Ook worden afspraken zoveel mogelijk binnen één dagdeel gepland zodat je niet op verschillende dagen terug hoeft te komen. Zeker als je ouder wordt, is dat erg fijn.

Wat we net hebben gezien vond ik uitermate interessant. Ook al is onderzoek best een ‘ver van je bed show’, ik vind het enthousiasme waarmee de onderzoekers vertellen erg leuk. Wat ik ook heel goed vond, is dat een verpleegkundige aan het woord kwam met haar onderzoek. Dus niet alleen mensen die een universitaire opleiding hebben gedaan en eventueel op het onderzoek gepromoveerd zijn. En ik vind het heel knap om moeilijke materie zo te vertellen dat wij als ‘eenvoudige stervelingen’ het begrijpen. Heel interessant. Bovendien is de algehele verzorging met koffie, thee en heerlijke broodjes tiptop verzorgd.”

U kunt het programma van 19 juni  en het programma van 20 juni bekijken. Meer informatie over de gepresenteerde onderzoeken kunt u onder onderzoeken op onze site nalezen.

Komt u de volgende keer ook kijken? Houd onze evenementenpagina in de gaten! Als Vriend ontvangt u daarnaast ruim op tijd een uitnodiging voor onze evenementen. Wij ontmoeten u graag!