Topmenu

Onderzoeksfonds presenteert zich op Sociëteit “De Vereeniging”

Onderzoeksfonds presenteert tijdens Heerenmaaltijd

Maandag 5 februari was het St. Antonius Onderzoeksfonds uitgenodigd om een inkijkje te geven in het fonds bij Sociëteit de Vereeniging te Utrecht.

Hart van de verenigingsactiviteiten is de “Heerenmaaltijd”, elke maandagavond in het karakteristieke sociëteitsgebouw aan de Mariaplaats 14 in het centrum van Utrecht. Deze maaltijden zijn toegankelijk voor hun leden en gasten. Regelmatig worden interessante gastsprekers uit politiek, bedrijfsleven, cultuur of andere maatschappelijke sectoren uitgenodigd hun verhaal te doen. Dit maal mocht het St. Antonius Onderzoeksfonds zich presenteren. Maarten Rook (Voorzitter bestuur St. Antonius Onderzoeksfonds) en Michiel van de Riet (Directeur St. Antonius Onderzoeksfonds) namen de aanwezigen gezamenlijk mee in het rijke verleden dat het ziekenhuis heeft, waar het fonds nu staat en waar ze heen gaan. Van het openen van het Long station in 1942 tot de eerste dotterbehandeling in Nederland in 1980. Veel onderzoek en innovatie komt binnen de muren van het ziekenhuis vandaan.

Bij zijn vertrek als voorzitter Raad van Bestuur van het ziekenhuis heeft Maarten Rook het Onderzoeksfonds opgericht. ‘Het is noodzakelijk externe gelden aan te trekken voor onderzoek’.

Dank aan Jeroen Winters die ons als bedrijfsvriend bij de Vereeniging heeft geïntroduceerd.