Topmenu

Een versoepelde behandeling voor boezemfibrilleren

Onderzoeker(s)

dr. Martijn Klaver
dr. J. Balt

Categorieën

Hart- en vaatziekten

Ontvangen bijdrage

€ 24.166

Zorg dat wij dit soort onderzoeken mogelijk kunnen maken!

Doneer direct!

Uw donatie komt volledig ten goede aan onderzoek binnen het St. Antonius Ziekenhuis

Boezemfibrilleren is een hartritmestoornis die veel mensen hebben. Gelukkig heeft het St. Antonius Ziekenhuis een goede behandeling om deze ziekte te stoppen. Ook na de behandeling is het belangrijk om op te blijven letten. De hartritmestoornis komt namelijk vaak terug. Met een speciaal apparaat willen wij daarom automatisch bijhouden wat het hartritme is. Zo kunnen dokters op afstand meekijken en hoeft de patiënt niet steeds naar het ziekenhuis op en neer. Het St. Antonius Ziekenhuis maakt gebruik van Pulmonaal Vene Isolatie (PVI). Dit is een behandeling die boezemfibrilleren stopt. Toch moet er daarna nog opgelet worden. Er namelijk tussen de 30 en 60% kans dat de hartritmestoornis terugkomt.

Waarom hartritmestoornissen moeilijk te meten zijn

De klachten van hartritmestoornissen komen snel, maar verdwijnen net zo snel. Het is daarom moeilijk om te meten of een hartritmestoornis terugkomt na een PVI behandeling. Patiënten komen vaak voor niets naar het ziekenhuis, omdat de klacht weer is verdwenen. Wij willen dit proces verbeteren door ze een apparaat te geven waarmee ze het hartritme zelf kunnen meten. Via hun mobiele telefoon kunnen ze de informatie makkelijk doorgeven aan het ziekenhuis.

Het voordeel van een meetapparaat

Patiënten hoeven niet langer naar het ziekenhuis om hun hartritme te laten meten. Ze kunnen dit met het meetapparaat voortaan zelf. De verpleegkundige en arts kijken op afstand mee en houden alles goed in de gaten. Als er afwijkingen zijn, nemen zij direct contact op met de patiënt. Hierdoor kunnen zij op het moment dat er een klacht ontstaat meteen ingrijpen. Deze behandeling van boezemfibrilleren werkt dus beter en is ook nog eens goedkoper.

Ontvangen bijdrage

€ 24.166

Zorg dat wij dit soort onderzoeken mogelijk kunnen maken!

Doneer direct!

Uw donatie komt volledig ten goede aan onderzoek binnen het St. Antonius Ziekenhuis.

Anderen manieren om te doneren:

Bedrijven
Particulier

Gerelateerd nieuws

Samen maken we het verschil in de zorg.

Helpt u ook?

ik help graag mee