Topmenu

Darmkanker onderzoek naar uitzaaiingen

Onderzoeker(s)

drs. E.C.E. Wassenaar
dr. D. Boerma
dr. C.A. Seldenrijk

Categorieën

Darmen, Kankeronderzoek

Ontvangen bijdrage

€ 42.666

Zorg dat wij dit soort onderzoeken mogelijk kunnen maken!

Doneer direct!

Uw donatie komt volledig ten goede aan onderzoek binnen het St. Antonius Ziekenhuis

In Nederland krijgen jaarlijks 14.000 mensen dikkedarmkanker. Veel van hen hebben last van uitzaaiingen in hun buik. Voor deze patiënten is er de HIPEC behandeling, maar deze aanpak is nog niet perfect. Ten eerste is het duur en ten tweede werkt het niet altijd. Met darmkanker onderzoek willen we de behandeling verbeteren zodat we meer levens kunnen redden.

Wij hebben uw donatie nodig voor darmkanker onderzoek

De levensverwachting van mensen met uitzaaiingen van dikkedarmkanker wordt steeds hoger. De overlevingskans steeg van een paar maanden naar een aantal jaar. Dit is goed nieuws! We hebben uw hulp nodig om nog meer darmkanker onderzoek te doen. Zo kunnen we de behandelingen steeds verder verbeteren.

Wat we gaan doen

Door meer darmkanker onderzoek willen we beter voorspellen wat de kanker gaat doen. We kijken hiervoor naar het DNA en RNA eiwitten in de kankercellen. Ook willen we een levende kankercel kweken in het laboratorium waarop we nieuwe medicijnen testen. Als we beter weten hoe kanker werkt, kunnen we patiënten beter helpen.

Uitzaaiingen van dikkedarmkanker in de buik noemen we met een moeilijk woord peritonitis carcinomatosa.

Waarom de HIPEC behandeling beter kan

Wij willen om een aantal redenen meer darmkanker onderzoek doen voor de HIPEC behandeling. Zo is het een erg zware behandeling voor de patiënt. Die ligt minimaal 10 dagen in het ziekenhuis en de kans is groot dat er complicaties ontstaan. We moeten dus heel goed kijken welke patiënten sterk genoeg zijn. Daarnaast is het een erg dure behandeling voor het ziekenhuis.

Wat is de HIPEC behandeling

De HIPEC behandeling bestaat sinds 2005. Tijdens deze behandeling maken doktoren de buik open en snijden ze de kanker weg. Daarna spoelen ze de buik met speciale chemische vloeistoffen schoon. Zo blijven er geen onzichtbare kankercellen achter. Hoewel sommige mensen hierna geen kanker meer in hun buik hebben, krijgen zij uitzaaiingen naar andere plekken. Hierdoor kunnen zij dan alsnog doodgaan. Het darmkanker onderzoek helpt ons om meer mensen volledig te laten genezen.

Ontvangen bijdrage

€ 42.666

Zorg dat wij dit soort onderzoeken mogelijk kunnen maken!

Doneer direct!

Uw donatie komt volledig ten goede aan onderzoek binnen het St. Antonius Ziekenhuis.

Anderen manieren om te doneren:

Bedrijven
Particulier

Samen maken we het verschil in de zorg.

Helpt u ook?

ik help graag mee