Het risico op recidief borstkanker na directe autologe borstreconstructie middels DIEP

Onderzoeker(s)
drs. C. Bargon
dr. Laurien Waaijer
dr. Annemiek Doeksen
dr. E.H. Zonnevylle
Categorieën
Andere onderzoeken, Borst, Kankeronderzoek
Ontvangen bijdrage
€ 80.000
Zorg dat wij dit soort onderzoeken mogelijk kunnen maken!
Doneer direct!Uw donatie komt volledig ten goede aan onderzoek binnen het St. Antonius Ziekenhuis
DIEP
In de situatie dat er een borstamputatie verricht wordt, kunnen we een borst reconstrueren van eigen weefsel. Deze procedure heet de DIEP (Deep Inferior Epigastric Perforator) flap operatie. Bij de DIEP-flapmethode worden huid- en vetweefsel van de buik gebruikt om de borst te reconstrueren na of tijdens een borstverwijderingsoperatie. Hierbij wordt huid inclusief buikvet als ‘vrije lap’, in de borstwond gehecht. De bloedvoorziening en huid uit de buik worden in zijn geheel verplaatst naar de borst. In het St. Antonius Ziekenhuis werken oncologisch en plastisch chirurgen samen en wordt deze reconstructie in dezelfde procedure verricht als de borstamputatie. Op dit gebied is het St. Antonius Ziekenhuis de grootste in Nederland.Wat gaan we doen?
Met behulp van de bijdrage van het St. Antonius Onderzoeksfonds willen we kijken naar de invloed van directe reconstructie middels DIEP flap op de effectiviteit van borstkanker behandeling. Ook willen we kijken naar de resultaten op het gebied van cosmetiek en patiënttevredenheid. Deze resultaten zullen uiteindelijk leiden tot betere besluitvorming waarbij de arts samen met de patiënt kan beslissen welke behandeling het beste bij haar past.
In de bijlage vind u de presentatie over het betreffende onderzoek van de Vriendendagen in april 2019. Presentatie Vriendendagen 2019
Ontvangen bijdrage
€ 80.000
Zorg dat wij dit soort onderzoeken mogelijk kunnen maken!
Doneer direct!Uw donatie komt volledig ten goede aan onderzoek binnen het St. Antonius Ziekenhuis.





