Topmenu

Een nieuw medicijn voor longfibrose behandeling

Onderzoeker(s)

drs. T. Hoffman
Prof. dr. J.C. Grutters
dr. V.H.M. Deneer
dr. C.H.M. van Moorsel

Categorieën

Longziekten

Ontvangen bijdrage

€ 80.000

Zorg dat wij dit soort onderzoeken mogelijk kunnen maken!

Doneer direct!

Uw donatie komt volledig ten goede aan onderzoek binnen het St. Antonius Ziekenhuis

Longfibrose is een ernstige longziekte. In Nederland hebben 1200 mensen een speciale vorm van deze ziekte. De patiënten gaan gemiddeld na drie jaar dood. Dit komt doordat de longen niet meer goed werken door littekens. Er zijn op dit moment weinig medicijnen voor longfibrose behandeling. Het St. Antonius Onderzoeksfonds wil daarom beter onderzoeken welke longfibrose medicijnen er zijn. Het onderzoek gaat over een behandeling voor een speciale vorm van longfibrose: idiopathische pulmonale fibrose (IPF).

Welke longfibrose medicijnen er nu zijn

De medicijnen die er nu zijn, kunnen de ziekte niet genezen. Ze kunnen de longfibrose wel vertragen. Een operatie om iemand nieuwe longen te geven is de enige manier waarop iemand kan genezen. Het probleem is dat dit bij veel patiënten niet mogelijk is. Het is daarom belangrijk om een nieuwe longfibrose behandeling te vinden.

De oplossing voor longfibrose behandeling

Soms wordt de ziekte veroorzaakt doordat de longen van patiënten snel oud worden. Pas geleden kwamen we erachter dat we misschien een oplossing hebben voor die mensen. Uit onderzoek bleek dat we de veroudering misschien kunnen stoppen door het medicijn danazol te geven. We willen daarom uitzoeken of danazol een goede longfibrose behandeling is. De behandeling zal een jaar duren.

Ontvangen bijdrage

€ 80.000

Zorg dat wij dit soort onderzoeken mogelijk kunnen maken!

Doneer direct!

Uw donatie komt volledig ten goede aan onderzoek binnen het St. Antonius Ziekenhuis.

Anderen manieren om te doneren:

Bedrijven
Particulier

Samen maken we het verschil in de zorg.

Helpt u ook?

ik help graag mee