Topmenu

St. Antonius Hartcentrum helpt mensen met hart en vaatziekten

Het St. Antonius Hartcentrum behandelt mensen met hart en vaatziekten. In ons Hartcentrum doen we elk jaar ruim 2.000 hartoperaties. Dit is meer dan 10 procent van alle hartoperaties in Nederland. Ook voeren we elk jaar 2400 dotterbehandelingen uit en helpen we 1600 mensen die een stoornis in hun hartritme hebben.

Onderzoek naar nieuwe behandelingen

We willen natuurlijk heel goed zorgen voor onze patiënten. Daarom doen we veel onderzoek en zijn we altijd bezig de apparatuur te verbeteren. Daarbij kunnen we niet zonder de steun van het St. Antonius Onderzoeksfonds. Het Hartcentrum heeft een eigen afdeling waar onderzoek wordt gedaan. Zo zoeken we naar de beste manieren om mensen met hart en vaatziekten te helpen. Die delen we met dokters over de hele wereld.

Belangrijke dingen ontdekt

We hebben met hulp van het Onderzoeksfonds al heel belangrijke dingen bereikt. Mensen die altijd een hoge bloeddruk hadden, helpen we met een speciaal soort buisje. Die plaatst de dokter in de lies. Het buisje zorgt dat er via de bloedvaten meer zuurstof in de longen komt. En dat is weer fijn voor de bloedvaten: daar staat dan meteen minder druk op. Zo zijn mensen met hoge bloeddruk direct geholpen door ons onderzoek.

Steun het Onderzoeksfonds zodat we mensen met hart en vaatziekten kunnen helpen met de nieuwste behandelingen.

Doe een gift

Het St. Antonius Onderzoeksfonds wordt mogelijk gemaakt door: