Topmenu

Kankeronderzoek in St. Antonius Ziekenhuis

Het St. Antonius Kankercentrum is het grootste van alle ziekenhuizen in de regio Midden-Nederland. Elk jaar behandelen we hier meer dan 3.000 patiënten. We doen daarnaast veel onderzoek naar kanker. We gebruiken het geld van het Onderzoeksfonds om kankeronderzoek te doen naar nieuwe technieken en behandelingen. Doe een donatie en help ons in de strijd tegen deze ziekte.

Robot helpt chirurg bij operatie

Kanker kunnen wij alleen bestrijden met de beste apparatuur. Zo gebruikt het St. Antonius Ziekenhuis robots. Onze DaVinci-robot helpt de artsen om prostaatkanker te behandelen. Met de robot kan de chirurg hele precieze dingen doen tijdens een operatie. Hierdoor heeft de patiënt minder pijn na de operatie. Ons kankeronderzoek leidde ook tot een speciale behandeling: De dokters maken de kankercellen kapot door ze te bevriezen.

Nieuwe borst met eigen weefsel

Een ander voorbeeld van een nieuwe behandeling is de DIEP-flapoperatie. De artsen maken dan een nieuwe borst voor patiënten met borstkanker. Hiervoor gebruiken ze weefsel uit het eigen lichaam. Maar drie ziekenhuizen in Nederland kunnen dit. Voor mensen met darmkanker hebben we de HIPEC-behandeling. Met een speciale vloeistof spoelen we zoveel mogelijk kankercellen uit hun buik.

Wij hebben uw steun nodig

Wij kunnen geen kankeronderzoek doen zonder geld uit het het St. Antonius Onderzoeksfonds. Uw gift is dan ook hard nodig. Zo kunnen we levens verlengen of zelfs redden. We delen onze kennis met studenten en opleidingen over de hele wereld. Zo helpen we samen kanker de wereld uit.

Met uw steun blijven we kankeronderzoek doen. Zo kunnen we de nieuwste technieken ontwikkelen om levens te redden.

Doe een gift

Het St. Antonius Onderzoeksfonds wordt mogelijk gemaakt door: