Topmenu

St. Antonius Onderzoeksfonds helpt mensen met longziekten

In het Longcentrum van het St. Antonius Ziekenhuis behandelen we mensen die moeilijk adem kunnen halen. We doen veel onderzoek en maken daardoor veel mensen beter. Dat kan alleen met de hulp van het St. Antonius Onderzoeksfonds. Onze dokters behandelen longziekten die bijna nooit voorkomen, zoals longfibrose. Ze delen hun kennis met dokters over de hele wereld.

Grootste longcentrum van Nederland

Het Longcentrum van het St. Antonius Ziekenhuis is het grootste van Nederland. Elk jaar worden er meer dan 20.000 patiënten met longziekten geholpen. Dat willen we natuurlijk zo goed mogelijk doen. Het Longcentrum is daarom altijd op zoek naar nieuwe manieren om mensen beter te maken. Daarvoor doen de dokters veel onderzoek met geld uit het Onderzoeksfonds.

Speciale afdeling

In het Longcentrum is een speciale afdeling: ILD. Daar komen mensen met allerlei verschillende longziekten. Elke patiënt gaat op de ILD-afdeling bij drie verschillende dokters langs. Zij weten elk veel van een ander onderdeel van de ziekte. Samen bespreken ze hoe ze de patiënt kunnen helpen.

De ziekte van Rendu-Osler-Weber

De ziekte van Rendu-Osler-Weber is een longziekte die bijna nooit voorkomt. De bloedvaten van de patiënt zijn dan niet in orde. Het is moeilijk om de ziekte op tijd te ontdekken. Daarom is er in het Longcentrum een speciale afdeling geopend voor mensen die hieraan lijden. Om antwoord te geven op vragen van de patiënten is het belangrijk dat de dokters veel kennis hebben. Onderzoek helpt daarbij.

Met steun van het St. Antonius Onderzoeksfonds kunnen we mensen met longziekten blijven helpen. Help jij mee?

Doe een gift

Het St. Antonius Onderzoeksfonds wordt mogelijk gemaakt door: